Koronawirus na wsi – wszystko co powinieneś wiedzieć
Rozprzestrzenianie się śmiertelnego koronawirusa po świecie zaczyna rodzić coraz więcej pytań, które przez długi czas są bez odpowiedzi. Wielu rolników prowadzących swoje
Rozprzestrzenianie się śmiertelnego koronawirusa po świecie zaczyna rodzić coraz więcej pytań, które przez długi czas są bez odpowiedzi. Wielu rolników prowadzących swoje
Klimat w Polsce nieustannie się zmienia. Coraz częściej dochodzi do tak zwanej suszy, która w dużej mierze odbija się nie tylko na
Wydawać by się mogło, że wybór dobrego cielaka i chów bydła to nic trudnego. W rzeczywistości nie jest to jednak takie proste.
Dobrostan zwierząt składa się z trzech podstawowych elementów, czyli biologicznego i naturalnego funkcjonowania zwierząt, ich stan emocjonalny oraz zdolność do wyrażania standardowych
Prawdziwym utrapieniem wielu hodowców jest pomór małych przeżuwaczy. W szczególności w Azji, jak i Afryce jest to bardzo odczuwalne. Mało tego, pierwsze
Produkcja żywności może odpowiadać za emisję nawet 37 proc. światowych gazów cieplarnianych. Do kilkunastu procent emisji dwutlenku węgla przyczynia się sama hodowla
Liczba farm alpak w Polsce rośnie z roku na rok jako alternatywa dla coraz mniej opłacalnej hodowli owiec. Jedna alpaka to nawet 5 kg luksusowej
Rekordowo niskie ceny skupu bydła to wynik w dużej mierze problemów z eksportem, na który trafia blisko 80 proc. polskiej produkcji. Nadwyżki irlandzkiej wołowiny
W Polsce rośnie zarówno liczba rodzin pszczelich, jak i cena oraz spożycie miodu. Na przestrzeni ostatnich 15 lat spożycie wzrosło blisko dwukrotnie. Przybywa również